31 Ağustos 2012 Cuma

Sabah izlediğim bir programda şarabın tadını etkileyen şeylerden bahsediliyordu. Ağzınızda önceden kalma başka bir tat olmaması gerektiğini anladım da, ortam ne kadar sessiz olursa tat o kadar doğru algılanıyormuş. Sonra birden içtiğimiz şaraplar bir film şeridi gibi gözümün önünden geçti. Okul partilerindeki şaraplar, yılbaşı partilerindeki şaraplar, geçen gece Sena'yla Red Hot Chili Peppers dinleyerek içtiğimiz şaraplar... Utanıp başımı önüme eğdikten sonra kanalı değiştirdim.


1 yorum:

  1. Ben başka bir yerde yenilen/içilen (her tür tadı olan) şeyin tadını iyi almak için ortamdaki sesin yaklaşık 60 desibel (insan konuşma sesi seviyesi) civarında olması gerektiğini, ve çok sessiz ve çok sesli ortamların tat almayı azalttığını okumuştum. Hangisi doğru acaba.

    İçtiğin şaraplar yeterince güzel geldiyse o kadar dert edilecek bişey değil gerçi herhalde.

    YanıtlaSil